Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία η 32η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των Δ.Ε.Υ.Α. από όλη την Ελλάδα, καθώς και μέλη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτές της Αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και μέλη της ηγεσίας της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Στην ατζέντα της συνέλευσης κυριάρχησε το αυξημένο ενεργειακό κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι Δ.Ε.Υ.Α. λόγω της ανόδου της τιμής του ρεύματος, καθώς και η αποδυνάμωσή τους λόγω υποστελέχωσης. Για τους λόγους αυτούς, ζητήθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία η οικονομική τους ενίσχυση, καθώς η δρομολόγηση ορθολογικών και δίκαιων διαδικασιών ώστε να προσληφθεί το απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους προσωπικό.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης και της χορηγίας της IANIC, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με εκπροσώπους των Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας σχετικά με τα παραπάνω θέματα, καθώς και σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και τις ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρει η IANIC προς αυτήν την κατεύθυνση.